Facebook zakelijke fanpage

Zitten jouw klanten op facebook? Dan is het zinvol om een zakelijke Facebook fanpage aan te maken. Een fanpage is een pagina die je aanmaakt naast je persoonlijke profiel. Je kan op deze manier gebruik maken van het netwerk van jouw fans en zo een nog groter netwerk aanspreken. Alleen al via posts op de tijdslijn kan je al heel veel mensen bereiken. Met speciale acties kan je een nieuw product of dienst in de markt zetten, meer fans krijgen, email adressen verzamelen en daarna contact houden via facebook of heel gericht nieuwsbrieven versturen. Het is een mooie laagdrempelige en goedkope manier om in contact te komen en blijven met (potentiële) klanten.

Uiteraard is het succes van de pagina afhankelijk van de energie die je er zelf in steekt. Nodig na het opstarten gelijk een selectie van vrienden en collega’s uit. Vermeld op alle online en offline uitingen je facebookpagina. Bij regelmatig posten zul je zien dat het aantal fans zal groeien. Met leuke actie, aanbiedingen voor je facebookvolgers zal dit nog sneller gaan.

Wilt u een stapje verder dan kunnen wij een complete marketing campagne voor u opzetten. Met een compleet plan gaan we zorgen dat u het hele jaar door online aanwezig bent met leuke updates en acties. Wij maken daarbij gebruik van een jaarkalender zodat je heel gericht kan posten en u bij alle speciale momenten in het jaar online aanwezig bent. Te denken valt aan:

  • nieuwe producten presenteren (deel uw enthousiasme)
  • inhaken op landelijk/regionaal nieuws
  • inhaken op evenementen/seizoenen/ (kerst, oud- en nieuw, valentijn, lente etc.)
  • video’s over uw bedrijf, over uw producten, werknemers (kijkje achter de schermen)
  • acties/aanbiedingen om uw product of dienst onder de aandacht te brengen
  • verzamelen e-mailadressen (e-mail marketing)
  • contact met uw fans (vragen kunnen stellen, inhaken op klantvraag)